Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 noiembrie 2011

Baclava

Ingrediente:
 1 pachet foi de placinta(pasta fillo NU pasta sfoglia!) ,
 150g unt ,
 250g miez de nuca macinat ,
 200g zahar ,
 120g miere ,
 300ml apa ,
 scortisoara macinata,
 esenta de vanilie sau rom.

Preparare:

  Se aseaza prima foaie , se unge cu unt (topit in prealabil), se presara nuca macinata(sau taiata),peste se presara si scortisoara apoi alta foaie unsa cu unt si se repeta operatiunile pana terminati foile si nuca .Se pune la frigider pentru 30-40 minute.







Se scoate din frigider,se portioneaza dupa preferinta si se pune in cuptor pentru 20-30 minute .




   Intre timp se face siropul.Se amesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic.Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea ,lasand compozitia sa dea din nou in fiert.Dupa ce a inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga vanilia sau romul.
   Se toarna siropul fierbinte peste bacalvaua scoasa din cuptor.Se lasa sa-si traga siropul si se serveste rece.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu