Faceți căutări pe acest blog

duminică, 4 septembrie 2011

AMANDINE

Pentru blat, avem nevoie de:
- 6 oua mari
- 200 gr de zahar
- 40 ml de apa
- 40 ml de ulei
- 3 linguri cu varf de cacao
- 200 gr de faina
- un pliculet de praf de copt
 Incingem cuptorul la 180 de grade. Separam cu grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare tare, cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. Cand spuma e tare, punem zaharul, apa, pasta de galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn, cu miscari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt.Vom obtine o compozitie omogena pe care o turnam intr-o tava unsa cu grasime (eu am folosit foaie de copt) si tapetata bine cu faina. Dam tava la cupor cca 30 de minute, pana cand trece testul scobitorii (adica infingem scobitoarea in diverse parti ale blatului si daca iese curata, inseamna ca blatul e copt).
Pentru siropul de zahar:
- 700 ml de apa
- 300 gr de zahar
- 2 fiole de rom
 Intr-o craticioara (cam de sacrificiu, pentru ca se curata foarte greu apoi), punem la topit 200g de zahar . Cand zaharul este caramelizat, respectiv este de un auriu frumos, punem  apa, incalzita in prealabil si restul de zahar. Daca  se strange tot zaharul, nu va panicati, lasati siropul sa fiarba linistit si zaharul se va topi frumos.  Luam siropul de pe foc,punem romul si il lasam sa se raceasca.
 Pentru crema de ciocolata avem nevoie de:
- 3 galbenusuri
- 150 gr de zahar pudra vanilat
- 250g unt
- 4-5 linguri de cacao
- esenta de rom(multa-2 fiole)
 Untul trebuie sa fie moale, dar NU topit. Frecam untul pana devine ca o crema subtire, apoi punem zaharul pudra si mixam bine de tot pana se omogenizeaza complet. La sfarsit punem cacao, galbenusurile si romul. Crema se face foarte rapid si este foarte aromata.

 Scoatem blatul de la cuptor, il taiam in jumatate pe lungime si il lasam sa se raceasca complet. Atentie, daca blatul e cald, crema se topeset si se strica toata combinatia. Insiropam prima jumatate de blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi punem crema de cacao. Peste crema punem al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop. Dam amandina la frigider 3-4 ore.
 

Pentru glazura :
 Am topit o ciocolata fondanta  .I-am pus un cub mic de unt si lapte pana a devenit cremoasa si mai subtire.Am taiat Amandinele si le-am glazurat pe fiecare in parte.Mi-a ramas putina crema si le-am facut un mot in frunte .

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu