Faceți căutări pe acest blog

joi, 29 octombrie 2009

Tort de mere



Ingrediente:
 1.Blat : - 6 oua;
             - 6 linguri zahar;
             - o cescuta cu nuca pisata;
          Se coace blatul de tort ,se raceste si se taie in doua pe orizontala.
 2.Crema: - 5 oua;
                - o cana de zahar(250g);
                - 1 l lapte;
                - 200g zahar pentru ars;
            -8 bucati mere potrivite(1 kg).

 Mod de preparare:
 Se curata merele si se taie felii(groase) .Se arde zaharul pe fundul cratitei pe care o puneti la cuptor.
Se bat 5 oua +cana de zahar+laptele.
 Se pune in cratita un strat de mere peste zaharul ars,apoi un strat de blat si iarasi un strat de mere si ultimul strat de blat.Peste toate se pune crema.
 Se pune la cuptor pentru 2ore,pana scade laptele.
 Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe platou.
 Se imbraca in frisca .Se orneaza cum va place sau se mananca simplu,ca o prajitura.Este foarte racoros!
                                                   Pofta buna!
  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu